- 1
- /
- 4
Lowbed
Bir yarı römork çeşidi olan lowbed, düşük gövdesi ile büyük yük taşıma araçlarını taşıyabilir. Özellikle tank, iş makinası, obüs gibi çok büyük hacme sahip araçları taşımak için kullanılır. Bu araçları kolayca bir yerden başka bir yere nakledebilmeyi sağlar. Ağırlık kapasitesi çok yüksek olduğundan farklı tonaj ve kapasitelerde çok sayıda çeşidi bulunur.
Lowbed Ölçüleri
Farklı yükler için farklı ölçülerde tasarlanan lowbedler, model olarak da birbirlerinden ayrılır. Lowbed araç ölçüleri ile ilgili aşağıda bilgi verilmiştir:
- 2 Dingilli Megamax: Kasasının genişliği maksimum 6,80 metre ve kullanılabilir genişliği ise 12,5 metredir. Yerden yüksekliği 0,41 metre ve maksimum yük taşıma kapasitesi 31 tondur.
- 3 Dingilli Megamax: Kasanın yerden yüksekliği 0,85 metre, kasa genişliği 6 metre ve kullanılabilir genişliği ise 8,90 metredir. 30 tona kadar yük taşıyabilir.
- 3 Dingilli Semi-Low-Load: Kasanın yerden yüksekliği 0,85 metre, genişliği 9,8 metre ve kullanılabilir genişliği 13,8 metredir. Maksimum 30 ton yük taşıyabilir.
- 3 Dingilli Megatrailer: Kasasının genişliği 13,6 metreye ve kullanılabilir genişliği 20 metreye kadar çıkabilir. Yerden yüksekliği 1 metredir ve 30 tona kadar yük taşıyabilir.
- 4 Dingilli Low-Load: Kasanın yerden yüksekliği 0,75 metreye kadar ulaşabilir. Kasa genişliği 9,8 metre ve kullanılabilir genişliği ise 15,6 metredir. Ağırlık sınırı ise 42 tondur.
Bu ölçülere göre lowbed fiyatları değişkenlik göstermektedir. İhtiyaçlarınıza en uygun lowbedi tercih etmeniz oldukça önemlidir.
Lowbed Taşımacılığı ile Hangi Araçlar Taşınabilir?
Genellikle ağır yükler ve ölçüleri standartların üstünde olan büyük makine ve araçların taşınmasında lowbed kamyon kullanılır. Yere yakın oldukları için bu araçları kullanan sürücüler yolda araç kontrollerini kaybetmeden güvenli bir şekilde sürüş yapabilir. Ancak standart yük taşımacılığında aracın kapasitesinden fazla yük koyulduğunda trafikte pek çok risk söz konusudur. Lowbed dorseler ile taşınabilen araçlar aşağıda listelenmiştir:
- Vinç ve vinç parçaları
- Tekne, yelkenli ve bunlara ait parçalar
- İnşaat makinaları ve büyük parçaları
- İş makinaları
- Boru hatları ve bunlara ait büyük parçalar
- Çelik konstrüksiyon kafes sistemleri
- Rüzgar tribünleri
- Köprü kirişleri ve malzemeleri
Bu malzemeleri kolayca taşımayı sağlayan lowbed, tabi ki farklı ebatlardadır. Lowbed ölçüleri hangi eşyaların taşınabileceğini belirleme konusunda oldukça önemlidir. Taşınacak yükün büyüklüğüne uygun olarak farklı ölçülerdeki lowbed dorseler arasından seçim yapılmalıdır. Aksi takdirde taşıma esnasında pek çok kaza riski oluşabilir ve yükler sağlam bir şekilde taşınamayabilir. Bu nedenle farklı araçların taşınabilmesi için uygun lowbed ölçüsü çok önemlidir.
Lowbed Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?
Lowbed araçlar, tasarım açısından yük kapasitesi, yükseklik sınırı, manevra kabiliyeti gibi pek çok probleme çözüm sunmaktadır. Taşınacak yükün ağırlığı ve boyutuna göre lowbedler uzayabilir. Lowbed nakliye ile taşımacılık yaparken şu avantajları elde edebilirsiniz:
- Hidrolik kayar rampa gibi manevra kabiliyetini kolaylaştıran çözümler sunar.
- Tonlarca ağırlığa sahip yükleri hasarsız, hızlı ve güvenli bir şekilde taşımak mümkündür.
- Her yük için farklı tasarım ve yeterlilikte araç bulunabilir. Böylece ağır yüklerin taşınması kolay hale gelir.
- Ağır yükleri rahat bir şekilde yüklemek için alçak bir gövdeye sahiptir.
- Alçak gövdeye sahip olması trafikte sürüş kontrolünün maksimum seviyede olmasını sağlar.
- Ölçü dışı taşımacılık olarak da bilinen bu taşımacılık sayesinde standart ölçülerin üstünde olan yükler kolayca taşınabilir.
Lowbed firmaları bu taşımacılık konusunda bilgi sahibi olarak size kolaylık sağlar. Bu taşımacılığı tercih ederseniz, coğrafi koşullar ve yollar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Özellikle uzun yollarda taşımacılık yaparken lowbed dorseler hayati öneme sahiptir. Araçlardaki ekipmanlar, yol prosedürleri gibi konular hakkında sürücülerin yeterli bilgiyi edinmeleri gerekir.