- 1
- /
- 2
Eklemli Platform
Kaldırma sistemleri arasında yer alan eklemli platform, en sık kullanılan iş makinalarından biridir. Büyük platformlara nazaran daha işlevsel ve ergonomik olduğu için bu kadar sık tercih edilir. Şantiyelerde ve çalışma alanlarında daha yüksek hareket kabiliyetine sahip olan bu platformlar, küçük yapısı ve eklemli özelliği ile küçük alanlarda da rahat çalışma imkanı sunar. Eklemli platformların çalışma alanları arasında; cam temizliği, bina dış cephe çalışmaları, tersaneler, havaalanları, köprü bakım ve tamiratları da yer alır.
Eklemli Platformlar Hangi Özelliklere Sahiptir?
Eklemli platform özellikleri kullanım açısından oldukça fazla avantaj sağlar. Bu avantajlar sayesinde iş alanlarınızda daha verimli çalışabilirsiniz. Eklemli platformların sahip olduğu özellikler şöyle sıralanabilir:
- 300 kg’a kadar yük taşıma kapasitesine ve 1 adet taşıma haznesine sahiptir.
- Akülü, dizel ve şasili modeller oldukça sık kullanılır ve 4 metreden 21 metreye kadar yatay uzatma sistemlerine sahiptir.
- 12 metre ila 48 metre arası çalışma yüksekliğine sahiptir.
- 10 – 15 ton ağırlığa kadar taşıma kapasitesi olan modeller bulunur.
- Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir ve personelsiz çalışma özelliğine sahiptir.
- Sabitleme ve emniyet kilidi sistemine sahip oldukları için güvenlidirler. Aynı zamanda acil durum butonları da bulunur.
- Sessiz ve emisyonsuz bir şekilde çalışır ve kullanımı oldukça kolaydır.
- Standart ölçülere sahip kapılardan geçebilir ve çok geniş olmayan ortamlarda bile çalışabilir.
- Zorlu hava koşulları ve arazilerde kullanıma uygundur.
- Hidrolik tekerleklere sahip olduğu için yüksek manevra kabiliyeti gösterir.
Eklemli platform kullanımı çok geniş bir alanı kapsadığı ve kolay olduğu için çalışma alanlarında verimlilik sağlayan bir iş makinasıdır.
Eklemli Platform Çeşitleri Nelerdir?
Eklemli platformlar yakıt tiplerine göre akülü ve dizel olmak üzere ikiye ayrılır. Akülü eklemli platform, özellikle sessiz çalışmasıyla öne çıkar ve bina içinde kullanılır. Dizel eklemli platformlar ise daha büyük ve geniş alanlarda kullanıma uygundur. Bu iki eklemli platform ile ilgili aşağıda bazı detaylardan bahsedilmiştir:
- Akülü Eklemli Platform: Acil durdurma düğmesi, çalışma ikaz göstergesi, kontrol kumandası, şarj koruması, hareket alarmı, bakım güvenlik aparatları gibi çeşitli ekipmanlara sahiptir. İz bırakmayan bir lastik yapısına sahiptir. Ayrıca korna, eğim sensörleri ve basınç sayesinde güvenli ve konforlu bir sürüş imkanı verir.
- Dizel Eklemli Platform: Dört teker üzerinde yürüme özelliğine sahiptir. Serbest direksiyon, hareket alarmı, platform kumandası, çalışma uyarı alarmı, hareket ışığı, acil durum indirme fonksiyonu gibi standart işlevlere sahiptir. Dizel eklemli platform çeşitleri; depo, stadyum, AVM, şantiye, havalimanı, dabrika, demiryolu gibi çeşitli alanlarda kullanılır.
Eklemli Platform Fiyatları Neye Göre Değişiklik Gösterir?
Eklemli platform fiyatları belirlenirken pek çok kriter göz önünde bulundurulur. Örneğin; platformun hangi yakıtla çalıştığı önemlidir. Akülü olanlar elektrikle çalışır ve doğa dostu olmalarıyla öne çıkar. Daha az enerji tüketimi yapar. Dizel olanlar ise dizel yakıtla çalışır ve oldukça yüksek performans gösterir. Uzun süre kesintisiz çalışma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla bu iki tip eklemli platform arasında fiyat farkları vardır. Fiyatları etkileyen faktörler arasında taşıma kapasitesi de önemlidir. Taşıma kapasitesi arttıkça fiyatta da yükseliş olur.
Eklemli platform çeşitleri farklı çalışma yüksekliği ve yatay uzanma kapasitesine sahiptir. Bu da fiyatlar belirlenirken göz önünde bulundurulan bir faktördür. Sessiz çalışıp çalışmama, hidrolik sisteme sahip olup olmama, kullanım yapılabilecek alanlar gibi çeşitli faktörler de fiyatlar üzerinde etkilidir. Eklemli platform yorumları bu makinaların iş alanlarında çok işlevli olduğunu göstermiştir. Siz de taşıma ihtiyaçlarınızı verimli bir şekilde karşılamak için eklemli platformlar arasından kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.