Beko Loder, bekolu yükleyici olarak da bilinmektedir. Bu araç, gövdesinin önünde bir kepçe bulundurmaktadır. Daha çok malzeme yüklerken, taşırken ve çıkarırken kullanılmaktadır. İnşaat makinelerinde en çok kullanılan iş aletlerinden biridir. Yükleyici kepçesinin ön kısmı, birçok malzemeyi bir yerden alıp çok uzak olmayan başka bir yere yüklemek amacıyla tercih edilmektedir. Ancak uzun mesafeli mal taşımacılığı için uygun değildir. Kauçuk tekerlekler ile kendi başına hareket edebilen Beko Loder sayesinde yaklaşık 8 ila 10 kilometrelik bir menzil içinde nakliye gerektirmeden kazı, taşıma ve yükleme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Beko loder kırıcı modelleri sayesinde ise, kazı esnasında gerekli olan malzemelerin kırılması gerçekleştirilmektedir.
Beko Loder Avantajları
Bekolu yükleyiciler şantiyelerde çalışmaya uygundur ve birçok avantajı vardır. Sıfır kollu veya ikinci el bekolu yükleyicilerin avantajlarından biri, çoklu görev işlevidir. Dahil edilen bekolu yükleyici ile sıyırma veya kaldırma gibi çok çeşitli işler yapılabilirsiniz. Bu açıdan hafriyat ve inşaat ekipleri için tercih edilen ekipmanlardan biridir. Bunların avantajlarından biri ise farklı boyutlarda olmasıdır. Makinelerin farklı boyutları nedeniyle büyük veya küçük işler için amacınıza uygun tercih yapabilirsiniz. Basit ataşman ayarlı bekolu yükleyici, farklı araziler için de uygundur. Diğer kullanım alanları ise hendek kazmak, yer altı kablolarını kaldırmak, boru döşemek veya binalar için temel oluşturmak şeklinde sıralanabilmektedir.
Beko Loder Parçaları Nelerdir?
Beko yükleyicinin çeşitli kısımları arasında bulunan kısma ana yükleyici yapısı adı verilmektedir. Bu kısım, turboşarjlı bir dizel motor ve temel bir direksiyon sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca büyük dayanıklı lastiklere sahiptir. Motor bölümü tamamen kapalı veya açık bir kapak yapısında olacak şekilde üretilmiştir. Bu nedenle operatörü korumak için tasarlanmıştır. Sürücü, sürüş sırasında şarj cihazını çalıştırmalıdır. Aynı zamanda kazıcı parçasını da içermektedir. Böylelikle sert malzemeleri (toprak gibi) kazmak veya ağır yükleri (menfezler gibi) kaldırmak için kullanılmaktadır. Kazıcı yükleyiciler olarak adlandırılan yükleyiciler, özellikle kanal açma için uygundur. Bomu kullanmak için sürücünün traktörü park etmesi ve koltuğu döndürmesi gerekmektedir.
Bom, kazı bomunun en uzun kısmıdır ve operatörün bulunduğu kabine en yakın kısımdır. Yükseltilebilen ve alçaltılabilen bom ayrıca soldan sağa doğru hareket edebilmektedir. Bomun ikinci kısmına tesviye çubuğu, üçüncü kısmına ise kepçe adı verilmektedir. Bu işlem sırasında kepçenin hareketini kolaylaştırmak için kepçe çubuğu ile kepçe arasında bir eksen bulunmaktadır. Kepçe, toz veya döküntü toplamak için hareket etmektedir. Kazıcı yükleyiciyi kullanmak için gerekli parçalar, bekolu yükleyici aksesuarlarını içermektedir. Bu ataşmanlara iki dengeleyici denmekte ve bunlar arka tekerleklerin arkasında bulunmaktadır. Ataşmanlar, kazı işlemleri için vazgeçilmezdir ve kazı sırasında ağırlığın azalmasına neden olmaktadır. Kullanılamayan araçlarda, ağır yükler veya kazma kuvvetinin ağırlığı nedeniyle araçta tekerlek ve lastik sorunları olabilmektedir. Bu açıdan bom, traktörü sabit tutmaktadır. Aynı zamanda bir kazı yaparken titreşimi en aza indirmekte ve traktörün kaymasını önlemektedir. Beko Loderların uzun süre dayanmasına yardımcı olan faktör ise hidrolik basınçtır. Hidrolik hatlar, operatörün hidrolik yağ deposu, pompa ve pistonu derinlemesine kazmasına olanak tanımaktadır.
Beko Loder Kırıcı
Beko loder kırıcısı, kullanım yöntemi nedeniyle çok fazla güç üreten ve aynı zamanda şiddete karşı savunmasız olan bir inşaat makinesidir. İnşaat alanlarını ezmek için kullanılmaktadır. Bu kırıcılar, nokta dönüşlü yükleyiciler ve güçlü sökme kuvvetleri nedeniyle güçlü yıkım makineleri ile donatılmıştır. Asfalt, taş, beton ve diğer benzeri malzemeleri yok edebilmektedir. İnşaat süreci sırasında, bu malzemelerin genellikle tadilat veya yeni inşaat için inşaat sahasından çıkarılması gerekmektedir. Kırıcılı Beko Loder yüksek verimliliği nedeniyle, çok sayıda inşaat işini azaltmaktadır. Diğer tüm ekipmanlar gibi, devre kesiciyi iyi durumda tutmak, etkili çalışmanın anahtarıdır. Bu anahtarı iyi durumda tutmak, bakımı kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bu kırıcı, taşları küçük parçalara ayırmak için kullanılmaktadır. Genellikle Beko Loderlara monte edilebilen özel ekipmanlardır.
Beko Loder Kırıcı Ne İşe Yarar?
Beko Loder kırıcı, parçalama işleminin ilk adımıdır. Bu, malzeme / mineral içinde bulunan çeşitli minerallerden birini diğerinden ayırmak için uygun bir boyut veya yüzey alanı veya kullanıma uygun boyut sağlamak için yapılmaktadır. Bu açıdan sıkma kuvveti; darbe kuvveti, basınç veya sıkıştırma kuvveti, kesme kuvveti ve sürtünme kuvvetlerini içerisinde barındırmaktadır. Parçalamak için kullanılan makineye öğütücü denmektedir. Bunlar, taneye basınç, darbe ve kesme uygulayan ve boyutunu daha küçük bir boyuta indiren mekanik araçlardır. Öğütücü, özellikle ürün işlevleri, ekipman maliyetleri ve enerji tüketimi gibi tasarım işlevleri açısından geliştirilmektedir. Bu nedenle, minerallerin kırma ve imalat sürecinde, 2000-5 mm ebatlarındaki tahıllar için kırma kullanılan çeşitli şekil, tasarım ve boyutlarda makineler kullanılmaktadır. 100’den 5 mm’ye kadar taşlamaya ince taşlama denmektedir. Çeneli kırıcılar, konik kırıcılar, darbeli kırıcılar, kırma, eleme ekipmanı ve yoğunlaştırıcılarda en çok kullanılan kırıcılardır.
Pek çok alanda kullanılan kırıcılar söz konusu olduğunda merak edilen birçok konu vardır. Özellikle bu loderların kaç ton kaldırabildikleri merak edilmektedir. Kırıcılı Beko Loder kaç ton? Genel olarak yükleyicinin türüne ve markasına göre değişebilen kapasite konusu, aynı zamanda kırıcının türüne göre de değişmektedir. Ancak 3100 kilogram ton kaldırabilen kırıcılı beko loderlar bulunmaktadır. Bazıları ise 4378 kilogram ton kaldırabilmektedir. Kapasite ile ilgili net bilgilere ulaşmak için ise kırıcılı beko loder modellerini incelemeniz gerekmektedir.
Beko Loder Kırıcı Çeşitleri
Çeneli kırıcılar, sektörde en çok tercih edilen kırıcılardan biridir. Sertlik ve aşındırıcılık konularına bakılmaksızın her türlü malzemeyi kırmak için tasarlanmış ana kırıcılar ve / veya yardımcı kırıcılardır. Kırıcı, hareketli çenenin sabit çene ile hareketli çene arasındaki eliptik hareketini iterek ve kırarak malzemeleri kırmaktadır. Darbeli kırıcılar ise, kırma veya sıkıştırma işlemi olmadığından, ortaya çıkan taş kübik bir yapıya sahiptir. Öte yandan, dik milli kırıcılar, taş ocakları, kum ocakları, hazır beton ve kaba işleme endüstrilerinde kullanılabilen kırıcılardan biridir. Tersiyer kırıcılar ise dikey dalgakıranlar için alternatif bir üründür ve orta sertlikte malzemeler arasından 0-5 mm malzeme (kum) üretmek için kullanılmaktadır. Konik kırıcılar, granit, bazalt ve andezit gibi akarsu ve taş ocaklarındaki sert aşındırıcıları kırmak için tasarlanmıştır. İkincil ve üçüncül kırıcılar olarak kullanılmaktadır. Konik kırıcının çalışma prensibi, malzemeleri sıkıştırma, kesme ve esneklik yoluyla kırmaktır. Kırıcılı Beko Loder kapasitesi ise kullanılan kırıcının çeşidine göre değişiklik göstermektedir.
Beko Loder Kırıcı Model Seçiminde Dikkat EdileceklerPiyasada pek çok sayıda Beko Loder kırıcı markaları bulunmaktadır. Bu açıdan ilk olarak neden kırıcı kullanacağınıza karar vermeli ve bu amaç doğrultusunda bir seçim yapmalısınız. Ardından marka araştırması ve Beko Loder kırıcı fiyatları araştırması yaparak sizin için en uygun olan kırıcıyı seçebilirsiniz. Bu açıdan dikkat etmeniz gereken ilk husus, markanın güvenilir olmasıdır. Bundan dolayı sektörde uzun sürelerdir bulunan bir markayı tercih etmeniz önemlidir. Aynı zamanda kırıcı modellerinin kapasitesini de dikkate almanız gerekmektedir. Bu sayede yapacağınız işlemler sırasında gerekli olan kapasiteyi elde edebilirsiniz.