Makaslı Platformlar
Makaslı platformlar karşımıza sıkça çıkan iş makinelerinden biridir. Erişilmesi zor ve yüksek olan yerlere rahatlıkla erişebilmek için kullanılan iş aracına makaslı platform denir. Değişik sektörlerde birçok amaç için kullanılır. En çok binaların dış cephelerinde, fabrikalarda, depoların yüksek bölümlerindeki ürünleri transfer edilmesi için kullanılan iş makinesidir. Bina dış cephelerinde cam temizliği, boya ve tamirat işleri yapmak amacıyla da kullanılır. Binaların dış cephelerinde her türlü tadilat ve tamirat işlerinde, işleri çabuklaştıran ve çalışan kişinin can güvenliğini sağlayan bir platformdur. Açılıp kapanan makasları sayesinde yukarı doğru emniyetli bir şekilde yükselir. Böylelikle ulaşılması güç ve yüksek yerlere ulaşma imkanı sağlar. Oldukça sağlam ve güvenli makinelerdir. İş güvenliği sağlar iş yapma süresini kısaltarak zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Dizel ve akülü modelleri mevcuttur. Akülü modelleri bina içerisinde kullanıma uygundur. Dizel modeller bina dışında fabrikalarda ve ihtiyaç duyulan tüm alanlarda güvenle kullanılabilir.
Kiralık Makaslı Platform Kullanımı Avantajları
Dizel makaslı platform kiralamanın çeşitli avantajları vardır. Dizel makaslı platform almak yüksek maliyetler gerektirebilir. Platform kiralamak ise masrafları minimuma indirmenize olanak sağlar. Kiralık makaslı dizel platform ile fabrika depolarında yüksek bölümlere ve binaların yüksek katlarına insan gücüyle taşınamayacak yük miktarları kolaylıkla taşınabilir. Makaslı platform kullanmanın sağladığı avantajları şöyle sıralayabiliriz:
- Makaslı platformlar farklı ölçü ve boyutlarda tasarladıkları için istenilen yükseklikte kolay ve güvenli çalışma imkanı sağlar.
- Makaslı platformlar birden fazla kişinin yapacağı işi tek başına yapabilir. İşçi giderlerinden tasarruf ve ekonomi sağlar.
- Makaslı platform kullanımı işin kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Böylelikle zamandan tasarruf sağlar.
- Yüksek binalarda bakım onarım ve tadilat işlerinin kolay, hızlı ve güvenli yapılmasını sağlar.
- Yatay ve dikey hareket edebilen modelleri sayesinde yer değiştirmeden aynı katın başka taraflarına da erişimi kolaylaştırır.
- Katlar arasında hızlı hareket etme olanağı sağladığından çalışanın gücünü daha ekonomik kullanma imkanı verir. Daha kısa sürede daha fazla verim alınır.
- Sağlam ve kaliteli malzemeden imal edildiklerinden daha fazla ağırlığa sahip olan yükü daha yükseklere güvenle çıkarırlar.
- Makaslı araç platformu ile çok katlı ve yüksek otoparklarda otomobillerin park edildiği yerden çıkarılıp indirilmesini güvenle sağlar.
Makaslı platform kiralamak isteyen firmalar, saatlik günlük veya aylık makaslı platform kiralayabilirler.
Dizel Makaslı Platform Seçerken Dikkat edilmesi Gerekenler Dizel makaslı platform seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, diye araştırdığımızda ilk akla gelen özellikler; platformun markası, modeli, periyodik bakım & onarımlarının yapılmış sorunsuz çalışıyor olması ve kiralama fiyatlarının uygunluğudur. Ayrıca platform kiralanacak firma YTRENT gibi güvenilir bir firma olmalıdır. Makaslı platformlar yük asansörü olarak da adlandırılırlar. Dizel makaslı platform seçerken dikkat edilmesi gereken diğer konular ise:
- Platform ebadı,
- Yük kapasitesi,
- Minimum ve maksimum kaldırma yüksekliğidir.
İhtiyacınıza uygun tüm seçenekler dikkatlice değerlendirilip acele etmeden en doğru karar verilmelidir. Platform arıza yaptığında makaslı platform arıza kodları ile vasıtasıyla arıza kolayca tespit edilir. Bu kodlar bakım ve onarım el kitabında ayrıntı olarak bildirilmiştir. Kiralık makaslı platform fiyatları yukarıda belirtilen özelliklere göre değişiklik gösterir. Standart bir fiyatlandırma yoktur. Saatlik, günlük, haftalık ve aylık kiralayabilirsiniz. Makaslı platform imalatı ülkemizde isteğe uygun biçimde yapılmaktadır.
Forklift Lastikleri
Forklift; fabrika, depo ve benzer alanlarda insan gücünün yetmediği tüm yerlerde malzemeleri kaldırmak yerleştirmek için iş makineleridir. Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlarlar. İnsan gücünün yetmediği bu ağır yükleri kaldıran makinenin en önemli aksamlarından birisi de lastikleridir. Forklift lastikleri kullanılırken zamanında bakımları yapılır ve gerektiğinde değiştirilirse daha yüksek verim almak mümkündür. Önce bakım ve onarımları yapılmalıdır. Forklift lastik değişimi daha sonra düşünülmelidir. Forkliftlerde genel olarak havalı ve dolgu lastikler kullanılır. İç mekan için dolgu lastikler tercih edilirken dış mekan çalışmalarında havalı lastikler tercih edilmesi doğru olacaktır. Dolgu lastikler daha çok pürüzsüz düz iç yüzeyler ve çok hafif pürüzlü dış yüzeyler için tasarlanmıştır. Havalı lastikli forkliftler dolgu lastikli forkliftlere göre daha fazla yüksekliğe sahip olurlar. Bu sayede çakıl ve benzeri pürüzlü yüzeyler üzerinde kolay hareket ederler. Aynı forklift üzerinde hem havalı hem de dolgu lastikler kullanılabilir. Önler dolgu lastiği arkalar havalı lastik olabileceği gibi bunun tam terside olabilir. Önemli olan aynı aks üzerinde aynı lastiğin kullanılmasıdır. Forklift lastik çeşitleri arasında blok desenli ve düz lastikler de yer almaktadır. Düz lastikler kuru yüzeylerde kullanıma uygundur ve daha iyi çekiş sağlar. Çalışma alanı yumuşak ve ıslak bir zemin üzerinde ise o zaman blok desenli lastik seçimi yapmanız doğru olur. Dış mekanda havalı lastikli forklift için desenli lastikler ile daha yüksek verim elde edebilirsiniz. Bu tür lastik seçiminde iyi kavrama sağlanır ve lastiğin yıpranmasının önüne geçilmiş olur. Metal dişli rampalarda blok desenli lastikler tercih edildiğinde metal dişler lastiğe ciddi zararlar verebilir. Bu zarar garanti kapsamına girmez. Lastik aşınması forklift performansına önemli ölçüde etki eder. Forklift lastik performansı operatörün kullanma şekline değişkenlik gösterir. Ani ve hızlı dönüşler lastik performansını olumsuz etkiler.
Forklift Lastik Değişimi
Yıpranmış, hava basıncı düşük lastikler forkliftin verimini azalttığı gibi bir kazaya sebebiyet verme ihtimalleri yüksektir. Forklift lastik değişimi zamanı lastiğinizin kalitesine, çalışma yerine, operatörün kullanma şekline göre, hava sıcaklığına ve zemin durumuna göre değişkenlik gösterir. Lastik üzerindeki lastiğin sırt desenine pnömatik denir. Pnömatik lastikte düz bir hale gelmiş ve desen fark edilmemeye başlamış ise, lastiğin değişme zamanının geldiği anlaşılır. Dış mekanlarda kullanılan forkliftlerde zemin pürüzlüyse lastiğin bu duruma gelmesi beklenmeden lastik değiştirilmesi yapılabilir. İç mekanda çalışan forkliftlerde lastiğin ömrü çok daha uzun olacaktır. Forklift lastiği dolgu model bir lastik ise daha sık değiştirmeniz gerekebilir. Dolgu lastikler son zamanı beklemeden değiştirilmelidir, diyebiliriz. Forklift arka lastik ile ön lastiğin değiştirilmesi aynı sürede olmayabilir. Çalışma şartlarına göre ön veya arka lastikler farklı zamanlarda farklı derecelerde aşınmaya uğrayabilir.
Forklift Lastik Ebatları
Piyasada pek çok ebat, şekil ve boyutta forklift lastiği mevcuttur. Lastik üzerinde bulunan rakam, şekil ve yazılar. Bu rakamlar lastiğin adeta dilidir. Lastiğin geometrik ölçülerine lastik ebatı adı verilir. Her aracın üreticisi tarafından belirlenen ölçüleri vardır. Forklift lastik ebatları, üreten firma tarafından belirlenir. Gerek lastikler üzerinde gerek ise makine kataloğunda bu ebatlar yazılıdır. Forklift lastik hava basıncı sık sık kontrol edilmelidir. Uzun süre çalışan makinelerde hava basıncı yükselebileceği gibi uzun süre çalışmayan bekleyen makinelerin hava basıncı düşebilir. Düşük ya da yüksek hava basıncı kazaya sebebiyet verir. Forklift lastiklerinin uzun ömürlü olması için:
- İş için en uygun olan lastik seçilmeli,
- Lastikler sık sık kontrol edilmeli,
- Forklift yağ bakımları yapılmalı,
- Fren ayarları kontrol edilmeli,
- Direksiyon ve aks hizalama kontrolleri yapılmalıdır.
Forklift lastiğinin ömrünü uzatmak konusunda operatöre önemli vazifeler düşmektedir. Ani dönüş, sert fren, hızlı kalkışlar hem forklift hem de lastiklere zarar verebilir. Makaslı platform ve kiralama ihtiyaçlarınızı YTRENT güvencesi ve garantisiyle hızlı ve sorunsuz bir şekilde karşılayabilirsiniz.