İnsan gücü ile yapılamayan ağır işlerde kullanılan araçlar depo içi istifleyiciler olarak adlandırılır. Depo içi istifleyiciler hastane depolarında, antrepolarda, havaalanları depolarında büyük alışveriş merkezlerinin depolarında, market depolarında ve daha birçok depo alanlarında da ağır yükleri istiflemek için kolaylaştırıcı bir araç olarak kullanılır.
Depo içi istifleyici nedir? kısaca açıklanacak olursa, paletleri olan ve ağır yüklemek işleri için depolarda kullanılan makinelere istifleme aracı denilebilir. Bu araçlar genel olarak insan elinin yetişemeyeceği yükseklikteki raflara ağır yüklerin düzenli bir şekilde yerleştirilmesi için kullanılır. Kapalı alanlarda ağır yük taşıdıkları için pürüzsüz zeminlerde çalışmak için tasarlanma özelliği taşırlar. Bu makineleri çoğunlukla koltuksuz olarak tasarlandıkları için makineleri kullanan operatör ayakta makineyi kullanır. Açık arazi şartlarında kullanıma uygun olmayan bu makineler her zaman depo içerisindeki ağır yükleri taşıma ve kaldırma işlerinde kullanılır. Bu istifleyiciler palet, transpalet, reachtruck, stacker, sipariş toplama makinesi, forklift, yük istifleme aracı ya da dar koridor makinesi olarak adlandırılırlar. Peki her biri de yük taşıma alanında kullanılan bu istifleyicilerden bazıları ile forklift makine arasında ne gibi farklar bulunur? Depo içi istifleyiciler ile forklift yük taşıyıcıları arasındaki en önemli fark yük taşıma kapasitesi olarak gösterilebilir. Kamyonlardan yük indirip kaldıran forkliftlere takılan bazı yardımcı araçlarla kolay yük transferi yapılabilirken istifleyici makinelerde bu özellikler bulunmaz. Yük taşıma kapasiteleri oldukça yüksek olan depo içi istifleyiciler 45 ila 50 ton arasında yük taşıma özelliğine sahip araçlardır.
Depo İçi İstifleyici Makine Çeşitleri ve Yük Taşıma Kapasiteleri
Depo içi istifleyici makineler forklitler gibi depo içlerinde yük taşıma ve istifleme işlevi gören bu makinelerin değişik çeşitleri bulunur. Depo içi istifleyici makineler, transpalet, reachtruck, stacker, sipariş toplama makinesi ve dar koridor makinesi olarak adlandırılırlar. Forklitlerin tüm özelliklerini taşımasalar da oldukça çok yük taşıma kapasiteleri bakımından depo içi yük taşıma ve istiflemede çok önemli bir yere sahiptirler. Depo içi istifleyicilerin çeşitleri ve yük taşıma kapasitesi kısaca şu şekilde gruplandırılabilir:
- Manuel istif makinesi: Bu makinede kullanıcı tarafından elle yapılan kaldırma işlemi hidrolik bir sistemle çalışır. Makinenin yürütme işlemi de kullanıcının makineyi itmesi ile gerçekleşir. Yük taşıma kapasitesi 1500 ila 500 kg arasında değişiklik gösterir. Kaldırma işlerinde ise 1 ila 3 metre arasındaki yüksekliğe yük kaldırabilir.
- Tam akülü istif makinesi: Bu makineler taşıma ve kaldırma ve taşıma işlerini elektrik ve akü gücü kullanarak yapar. Hafif ve küçük oldukları için depoların her alanında kolaylıkla çalışabilir. Bu makinelerin yük taşıma kapasitesi 1 ila 2 ton arasında değişiklik gösterebilir. Kaldırma işlerinde ise 1 ila 4,5 metre arasındaki yüksekliğe yük kaldırabilir.
- Yarı akülü istif makinesi: Bu makineler taşıma işini elektrik enerjisi ya da akü ile çalışan istifleyiciler yapar. Yürütme işi kullanıcı tarafından yapılan itme ile sağlanır. Yük kaldırılırken makinenin üzerinden yararlanılarak yapılır. Yarı akülü istifleyicilerin yük taşıma kapasitesi 1 ila 2 ton arasında değişebilir. 1 ila 4 metre arasındaki mesafeye kadar yük kaldırabilir
- Denge ayaksız istif makinesi: Bu makine akü ile çalışma özelliği taşır. Çalışma depolardır. 1000 ila 2000 kg yük taşıma kapasitesine sahiptir. Operatörün ayakta kullandığı bir makine özelliği taşır.
Yukarıdaki özellikleri dikkate alarak işletmeniz için en uygun depo içi taşıma araçları satın alabilir ya da kiralayabilirsiniz.
Depo İçi İstifleyici Kiralama
Depo içi istifleyici kiralama depolarda ağır yükleri taşıma açısından işletmelere çok önemli avantajlar kazandırabilir. Depo içi istifleyici kiralanırken bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekir. Örneğin depo içi istifleyici kiralanırken bu araçların hangi dönemlerde kiralanması fiyat açısından avantaj sağladığına dikkat edilmelidir. Depo içi istifleyici kiralama işi genel olarak yıllık aylık haftalık, günlük ve saatlik yapıldığı için bu makinelerin kiralama işlemleri de bu periyotlara uygun olarak fiyat farklılıkları gösterebilir. Depo içi istifleyici kiralama sistemleri içerisinde en uygun kiralama periyodu olarak yıllık kiralama periyodu diye bilinir. Bu makinelerin yıllık kiralama bedellerinin daha ucuz olmasının nedeni makinelerin yıl boyunca boş kalmaması ve yıllık kiralarının periyodik bir şekilde ödenmesi olarak gösterilir. Siz de istediğiniz periyoda göre ihtiyacınıza uygun bir depo içi istifleyici kiralayarak işletmelerinde ağır yük taşıma ve kaldırma işlerini oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece uygun fiyatlara bir depo içi istifleyici makinesi kiralayarak işletmeniz için yıl boyunca avantajlı bir durum sağlayabilirsiniz. Bir depo içi istifleyici kiralarken periyodik dönemler kiralarda etkili olduğu gibi istifleyicinin modeli, markası sahip olduğu teknolojik özellikler ve makinenin yük taşıma kapasitesi de kiralama fiyatlarında farklılıklar oluşturabilir. Kısa dönem ya da uzun dönem depo içi istifleyici kiralama seçeneklerini inceleyerek işletmeniz için uygun olan ve ekonomik fiyatlar sunan kiralama yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Depo içi istifleyici kiralamanın ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorsanız YTRENT ile uygun bir depo içi istifleyici kiralama imkânını yakalayarak ihtiyacınız olan hizmetleri sunacak bir makineyi kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
Depo İçi İstifleyici Fiyatları
Günümüzde yük taşıma alanında yoğun olarak kullanılan depo içi istifleyiciler ağır işlerin yapıldığı çalışma hayatında oldukça büyük önem taşıyor. Manuel istifleyici, tam akülü istifleyici, yarı akülü istifleyici ve denge ayaksız istifleyiciler olarak hem pratik hem de profesyonel kullanımları ile oldukça önemli ve işlevsel yük taşıma ve kaldırma hizmetleri sunan depo içi istifleyici fiyatları açısından da birbirinden farklı fiyat özellikleri göstermektedir. Bu makineler özellikle alışveriş merkezlerinin depolarında, havalimanlarının depolarında, eczacı depolarında, hastane depolarında, market depolarında ve daha birçok farklı sektörün depo alanlarında iş gücü açısından işletmelere büyük kolaylık sağlamaktadır. Farklı ağırlıktaki yükün taşınması için farklı modellerde ve farklı boyutlarda üretilen depo içi istifleyiciler bu neden dolayı da fiyat farklılıklarına sebep olabilir. Farklı boyutlardaki yüklerin hızlı ve kolay bir şekilde taşınması için farklı özelliklerde ve modellerde üretilen elektrikli çekiciler yük taşıma alanında çok geniş olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca depo içi istifleyicilerinin fiyatını belirleyen önemli etkenler arasında bu makinelerin pratik, hızlı, etkili ve sonuç odaklı ve kaliteli hizmet sunması da gösterilebilir. Farklı markaların ürettiği farklı fonksiyondaki yeni nesil teknolojiye dayalı ürün çeşitliliği de bu makinelerin fiyatlarında önemli farklılık oluşmasına sebep olabilir. Bununla birlikte makinelerin çalıştığı enerji kaynağı da depo içi istifleyicilerinin fiyatlarında farklılıklar yaratabilir. Örneğin manuel çalışan bir makine ile elektrik enerjisi ile çalıştırılan bir makinenin doğal olarak fiyatlarında farklılıklar görülebilir. Depo içi istifleyicileri arasında her bütçeye uygun bir makine bulunabilir. Siz de bir depo içi istifleyici arıyorsanız yukarıdaki özellikleri dikkate alarak kendi bütçenize uygun bir istifleyiciyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak eğer bir depo içi istifleyicisine çok para harcamak istemiyorsanız ya da arıza ve bakım masraflarından kaçınıyorsanız depo içi ekipmanlar kiralamak sizin için daha uygun bir seçenek olabilir. Tüm süreçler için YTRENT.com‘dan ihtiyacınız olan makinelerin tedarikine ulaşabilirsiniz.