Forkliftler özellikle endüstri alanında depolama işleri için kullanılan çok pratik araçlar olarak çalışma hayatında önemli bir yer alıyor. İnsan gücü ile kaldırılamayacak kadar büyük yükleri kolay bir şekilde kaldıran forkliftler, çalışma koşullarında oldukça kolaylıklar sağlıyor. Forklitlerin dizel ve elektrikli olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Forkliftler ağır yüklerin güvenli bir şekilde taşınması açısında büyük kolaylıklar sağlayan araçlar olarak biliniyor. Endüstri alanında ağır yükleri taşımak için çok tercih edilen bu araçlar, çalışma hayatında önemli bir yer tutuyor.
Bu makinelerin ağır sanayi alanında kullanılmasının asıl amacı insan gücünün kaldıramayacağı ağır malzemelerin stoklanması, depolanması, yüklenmesi, boşaltılması ve kolay bir şekilde istiflenmesi açısından iş hayatında önemli bir yer tutuyor. Bu araçlar nerede ise 40 tona varan ağırlıkları bir kere de kaldırması hem iş yükünü azaltıyor hem de iş güvenliği açısından önemli katkılar sunuyor.
Onlarca işçinin yapacağı işi bir seferde yapan bu araçlar, aynı zamanda işçi tasarrufu açısından da işletmelere önemli bir katkı sunuyor. Yukarıda da bahsedildiği gibi forklift kullanımı ağır sanayi alanında oldukça kullanıldığı gibi şantiyelerde, havalimanlarında, limanlarda, AVM’lerin mal yükleme boşaltma depolarında ve sayısız bir çık hizmet sektöründe de kullanılıyor. Siz de YTRENT ile dizel forklift kiralama imkânı yakalayarak işlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde yürütebilirsiniz.
Forklift Kiralama
Forklift kiralama, ağır sanayi alanında yapılan taşıma işlerini avantajlı bir duruma getiriyor. Fakat forklift kiralama işi yapılırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin forklift kiralarken bu araçların kiralanma periyodları önem kazanıyor.
Forklift kiralama işlemi genellikle yıllık, aylık, haftalık ve saatlik periyotlara göre yapıldığı için forklift kiralama fiyatları da bu sistem içerisinde değişiklikler gösterebiliyor. Forklift kiralama periyodu içerisinde en uygun kiralama fiyatlarını sunan dönem, yıllık kiralama olarak avantaj sunabiliyor. Forklift kiralayan firmaların yıllık periyoda dayalı forklift kiralarını, daha ucuz olarak belirlenmesinin nedeni olarak bu araçların kiralarının yıl boyunca kiralayan işletmeler tarafından karşılanmasından kaynaklandığı ve bu araçların boş kalmaması olarak gösteriliyor.
Siz de istediğiniz periyoda göre ihtiyacınıza uygun bir forklift kiralayarak firmanızın ağır işlerini kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Forklit kiralamada periyodlar önemli olduğu gibi forklift aracının modeli ve markası, sahip olduğu donanımın özellikleri ve aracın kapasitesi de kiralama işlemi yapılırken fiyatlarda önemli bir değişkenlik oluşturabilir. Uzun dönem ya da kısa dönem forklift kiralama seçeneklerini inceleyerek firmanıza en uygun ve ekonomik fiyatlı sunan kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz. ‘’Forklift kiralama ne kadar’’? diye merak ediyorsanız YTRENT ile uygun bir forklift kiralama imkânını yakalayabilir, ihtiyacınız olan hizmetleri işletmeniz için kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
Forklift Çeşitleri Nelerdir?
Dizel Forklift, kullanılan işe, kullanıldığı alana ve kullanıldığı zemine göre çeşitlilikler gösterir. Çeşitlerine göre forkliftler; içerisinde kullanılan güç kaynağına göre, tasarım özelliklerine göre, hareket sistemlerine göre sınıflandırılabilir.
Güç kaynağına göre forklift çeşitleri dört başlık altında sınıflandırılabilir;
- Dizel forkliftler: Daha çok açık alanlarda çalışan forklift olarak bilinir.
- LPG’li forkliftler: Bu araçların güç kaynağı LPG olarak bilinir. Genellikle çok ağır yükler için kullanılır. Açıkla alanla için uygun bir araç özelliği taşır.
- Akülü forkliftler: Bataryalı olan bu forkliftler şarj edilebilen aküler ile çalışma imkanı sağlar. Gaz ile çalışmadıkları için çevre dostu olma özelliği taşır.
- Elektrikli forkliftler: Güç kaynağı olarak elektrik enerjisinden yararlanan bu araçlar çevre dostu olma özelliği taşır.
Tasarım özelliklerine göre forklift çeşitleri;
- Dengeli forkliftler: Yükün ağırlıklarını dengeleyen ve genel amaçlı yük taşıma araçları olarak kullanılır.
- Sık depolama forkliftleri: Dar alanlarda rahat hareket sağlayan araçlar olarak biliniyor. Yükleri oldukça yükseklere istifleyebilir.
- Üç tekerlekli forkliftler: Üç tekerlekli olan bu araç en yüksek manevra yapabilme kabiliyeti ile çalışabilir. Hem dış hem de iç mekânlarda kullanılabilir.
- Transpaletler: Kapalı alanlarda kullanılan bu araçlar genellikle az miktarlardaki yükleri taşımak için kullanılır. İnsan gücü ile hareket ettirilebilir.
Hareket sistemlerine göre forklift çeşitleri;
- Debriyajlı forkliftler: Çok fazla arızalandığı için artık çok fazla üretilmeyen bir araç olarak biliniyor.
- Hidrostatik forkliftler: Hidrolik motor ve hidrostatik pompa ile çalışan bir araç özelliği taşır.
- Tork konvertörlü forkliftler: Benzinli, dizel ve LPG’lerde kullanılan kavrama özelliği yüksek olan bir araç olarak bilinir.
- Elektrik motorlu forkliftler: Elektrik enerjisi ile hareket eden bir motorlu sisteme sahip bir araç olma özelliği taşır.
Dizel Forklift Özellikleri
Dizel forklift, kaldırma ve indirme gibi ağır işleri yapan işletmeler için oldukça uygun bir araç olarak bilinir. Bu araçlar bir ton ile 45 ton arasında yük kaldırma ve indirme potansiyeli ile ağır işlerin görüldüğü işletmelerde kullanılmak için yeterince iyi bir potansiyeli barındırır. Dizel forkliftlerin kaldırma kapasiteleri 7 metre yüksekliğe kadar ulaşma özelliği taşır. Ayrıca dizel forkliftler, her çeşit ağır yükün kolay bir şekilde taşma özelliği ile her türlü alanda kolay bir kullanım olanağı sağlayabilir.
Dizel forkliftler, uygun maliyetleri ile hem konforlu hem de esnek çalışma özellikleri ile kolaylık sağlayabilir. Ağır işlerin görüldüğü işletmelerde forklift gibi araçlar için yapılan masraflar yatırım ciddi bir masraf olarak görülür. Eğer forklift seçimi doğru bir şekilde yapılmazsa işletme için hem ekonomik hem de zaman kayıplarının yaşanması söz konusu olabilir. Bu araçlar çalışma alanlarında göstermiş oldukları çeviklikleri ile ve yüksek miktarda yükü taşıyıp istifleyerek önemli bir performans gösterir. Dizel forkliftler, hassas yönlendirme özellikleri ve son derece güçlü çekiş sistemleri ile teknolojik olarak oldukça iyi bir performans sergileyebilir. Ayrıca aracı kullanan operatörün oturduğu alanda güvenlikli bir bölmenin olması yük taşıma ve istifleme sırasında oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi açısından güvenlikli bir kullanım olanağı sağlar. YTRENT ile “dizel forklift nasıl kullanılır?” sorununa çözüm bulabilir ve ihtiyacınız olan hizmetleri işletmeniz için kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
Dizel Forklift Kullanmanın Avantajları
Dizel forklift kullanmanın sağlayacağı avantajlarının neler olduğunun belirlenmesi için öncelikle bu aracın nerelerde ve nasıl kullanılacağının iyi bilinmesi gerekir. Ayrıca forkliftin ne sıklıkla kullanıldığı da çok önemli bir ayrıntı olabilir. Çünkü dizel forkliftler yakıt ile çalıştığı için ek bir masraf oluşturabilir. İşletmelerinizde dizel forklift kullanırsanız açık alanlarda yaptığınız işlerinizde çok daha fazla verim alma avantajı sağlayabilirsiniz.
İş yerlerinizde dizel forklift kullandığınızda elde edeceğiniz avantajları kısa şöyle sıralanabilir;
- Taşıdığınız paletlerin ağır yükler ile yüklü ise dizel forklift kullanmak sizin için daha avantajlı olabilir.
- Mevsimsel değişiklikler de forkliftlerin uygun ve düzgün bir şekilde çalışmasını etkiliyor. Dizel forkliftler soğuk havalarda bile daha verimli bir çalışma olanağı sunma avantajı sağlıyor.
- Dizel forkliftler daha az yakıt tüketimi ile de çok uygun avantajlar sağlıyor.
- Dizel forkliftlerin arka kısmında yakıt tankı olmadığı için oldukça geniş bir manevra alanı sağlıyor. Bu da olası kazaların önüne geçmek için güzel bir avantaj sağlıyor.
Eğer dış mekânlarda çalışmak için bir forklift arıyorsanız dizel forkliftleri bu iş için en uygun araçlar olarak düşünebilirsiniz. Genellikle dış mekânlarda kullanılan dizel forkliftler uyumlu havalandırma olanakları sağlandığında kapalı alanlarda da oldukça iyi bir kullanım avantajı sağlayabilir. Siz de YTRENT ile bir dizel forklift aracına sahip olabilir ve ihtiyacınız olan hizmetleri, işletmeniz için bu makine ile kolaylıkla sağlayabilirsiniz.